090510 - v.35




****************************************************************************************************************************************

Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 20 jun 2009
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

****************************************************************************************************************************************


Vecka 35: 10 maj - 16 maj 2009



Kroppen:

Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet:

Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

Nu är barnet ungefär
45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.


Mamma:

 

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Stephanie

Woohoo det närmar sig med stormsteg även för dig nu! :) Gud vad skoj sen när vi kan ut o knata med våra små och sådär.. massa mys! ;)



Hur är det i dag då?



Puss o krams

2009-05-10 @ 13:45:02
URL: http://stephanieronning.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Jorå det går men har satans ont.. man försöker härda ut! Men tog mig 10 min att bara försöka ta mig ur sängen i dag så det är lite deprimerande faktiskt! :(

Men i morrn ska jag boka tid för överburenhets ultraljud iaf, det är ju någonting skoj iaf att se framemot..

Kanske inte anledning till att man gör det men att man även får veta på ett ungefär hur stor han är hehe! :) Nyfis på det jag..



Händer i dag då?



Puss O Krams

2009-05-10 @ 14:06:30
URL: http://stephanieronning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0