100630 - Rabarberkräm
Har nyss gjort egen rabarberkräm..
Första gånge, så få se hur de smakar imorgon bitti då de planeras att ätas till frukost :)
Här nedan har ni receptet,
men jag gjorde lite mer än dubbelsats !
**********************************************************************************************
Rabarberkräm är gott till frukost eller kvällsmat och går snabbt att göra.
Tid: 10 minuter
2-3 portioner
Ingredienser:
- ca 250 g (2-3 stjälkar) rabarber
- 2 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
Gör så här:
Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.
Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
Servera med mjölk.
Kommentarer
Trackback